ROC Horizon college te Purmerend

26 augustus 2019

De bouwkundige oplevering van ROC Horizon college te Purmerend is succesvol volbracht. ROC Horizon College is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs in Noord-Holland met hoofdvestigingen in Hoorn, Alkmaar en Heerhugowaard. Samen met ROC Regio College realiseert Horizon College een nieuwe vestiging in Purmerend. De nieuwe schoollocatie zal plaats bieden aan circa 2.000 leerlingen en omvat circa 10.000 m2 bruto vloeroppervlak.

Het Horizon College en het Regio College willen kwalitatief goed mbo-onderwijs met goede praktijkvoorzieningen in een gezamenlijk schoolgebouw in Purmerend aanbieden. Om dit te realiseren zijn de twee scholen een aantal jaren geleden een samenwerking aangegaan. Met de samenwerking kan een uitgebreid pakket van mbo-opleidingen aangeboden worden, samen met de bedrijven in de regio gebeurt dit op een flexibele en toekomstgerichte manier zodat jongeren in hun regio Waterland opgeleid worden en een baan kunnen vinden.

Het gebouw heeft in het hart een overzichtelijk atrium waaraan alle vaklokalen zijn gelegen. Alle leslokalen liggen aan de buitengevel met te openen delen in de gevel. De gebruikte kleuren en materialen zijn rustig van aard. Door lichte kleuren te combineren met blank gelakte houten kozijnen ontstaat een sfeervolle en ontspannen omgeving.

Pieters Bouwtechniek heeft het constructief ontwerp voor dit gebouw gemaakt. De verdiepingen kragen maar liefst 7,5 m uit ten opzichte van de gevel met de hoofdentree op de begane grond. Dit is gerealiseerd door verdiepingshoge stalen vakwerkconstructies toe te passen.

Pieters heeft het project t/m DO-fase uitgewerkt. Er is aanbesteed op DO-stukken. Later is het ontwerp flink gewijzigd t.b.v. de financiële haalbaarheid. Daar was Pieters ook bij betrokken.Terug naar het nieuwsoverzicht