Het Rijks en Jorismavo wint Architectuurprijs Nijmegen

27 juni 2022

Scholencampus Het Rijks en Jorismavo is de winnaar van de Architectuurprijs Nijmegen.

VMBO Het Rijks (en Jorismavo)
De bestaande campus van VMBO Het Rijks wordt ingrijpend verbouwd en gerenoveerd. Daarbij wordt ca. 7.000m2 bvo van het bestaande gebouw hergebruikt, en wordt er ca. 4.000m2 bvo nieuwbouw bijgebouwd. De campus gaat onderdak bieden aan het VMBO en aan de Jorismavo en biedt sportfaciliteiten die worden ondergebracht in een nieuwe 3-dubbele gymzaal.

Pieters Bouwtechniek is voor dit project de hoofdconstructeur vanaf de fase Voorontwerp tot en met realisatie. De ontwerpwerkzaamheden zijn in het laatste kwartaal van 2017 gestart, waarbij voor de constructie van de nieuwbouw en voor de constructieve ingrepen in de bestaande bouw door ons diverse alternatieven zijn onderzocht. 

Architectuurprijs Nijmegen
Het Architectuurcentrum Nijmegen (ACN) organiseerde in opdracht van de gemeente Nijmegen voor de 8ste keer de Architectuurprijs Nijmegen. Met deze prijs wil het Architectuurcentrum de kwaliteit van de architectuur in Nijmegen bevorderen, goed opdrachtgeverschap stimuleren en de kwaliteit van de architectuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen.

Beeldmateriaal: Mecanoo
Beeldmateriaal: Mecanoo
Beeldmateriaal: Mecanoo
Beeldmateriaal: Mecanoo
Beeldmateriaal: Mecanoo


Terug naar het nieuwsoverzicht