Science Campus Leiden fase 2 in timelapse

10 mei 2022

Universiteit Leiden realiseert op het Leiden Bio Science Park een nieuw en duurzaam gebouw met onderzoek –en onderwijsfaciliteiten voor de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen, het Gorlaeus Gebouw. Het nieuwe duurzame gebouw stimuleert academische samenwerking en kennisuitwisseling.

Drie fasen
In drie fasen wordt een nieuw gebouw gerealiseerd. De eerste fase van het nieuwe gebouw is in 2016 in gebruik genomen en beslaat 45.000 m². In de periode vanaf 2018 tot en met 2023 wordt fase 2A, met een oppervlakte van 30.000 m², gerealiseerd. Vanaf 2023 tot 2026 wordt fase 2b gerealiseerd. In 2026 is het gehele Gorlaeus Gebouw klaar. Het complex beslaat dan een oppervlakte van bijna 100.000 m².

Status bouw
De leidingtunnels onder de beganegrondvloer, zijn grotendeels gerealiseerd en gaan het kloppend hart vormen voor de gebouw gebonden installaties van de Betacampus. De beganegrondvloer van het Science Campus is grotendeels klaar. Het project gaat nu de hoogte in, er is voor de bovenbouw gestart met het plaatsen van kolommen, storten van wanden en de tijdelijke ondersteuning van de 1e verdiepingsvloer.

Timelapse
Tijdens de eerste maanden van de realisatie van de kelder en fundering zijn er beelden gemaakt met webcams en is er een drone-video gemaakt, daarvan is een timelapse gerealiseerd. Via deze link is de timelapse te zien, door Dorresteijn R.A. Universiteit Leiden.

 

 

Screenshot video from Dorresteijn R.A. Universiteit Leiden


Terug naar het nieuwsoverzicht