Sloop Theater aan de Parade, Den Bosch

26 februari 2021

De sloop van het Theater aan de Parade in Den Bosch begint in april en gaat vijf tot zes maanden duren. De klus liep vertraging op door een zaak die omwonenden bij de Raad van State hadden aangespannen tegen Burgemeester en Wethouders. Nederlands hoogste rechtsorgaan stelden hen dinsdag echter in het ongelijk. B en W willen de werkzaamheden die voorafgaan aan de sloop voortvarend oppakken.

Bestemmingsplan na lange vergadering
Vorig jaar oktober zette de gemeenteraad na een lange vergadering het licht op groen voor het bestemmingsplan om een nieuw Theater aan de Parade mogelijk te maken. Volgens wethouder Huib van Olden (CDA) was dat de 'go' waar iedereen al jaren op zat te wachten. Burgemeester en Wethouders willen het nieuwe Theater aan de Parade, op de huidige locatie, in september 2023 openen.

Architectenburo NOAHH is verantwoordelijk voor het ontwerp van Theater aan de Parade. NOAHH ziet het gebouw als meer dan alleen een theater. Het is een multifunctionele, onweerstaanbare culturele hub. Het is dé plek waar je naar toe gaat om te ontspannen. Een plek waar je je meteen thuis voelt. Het theater is exclusief in aanbod maar inclusief in publiek door haar brede bereik.

Het gebouw past goed binnen de omgeving van de Parade. In het gebouw zijn veel slimme en duurzame oplossingen verwerkt. Zoals hergebruik van delen van de constructie en van materialen. De zalen zijn multifunctioneel te gebruiken. Er komen extra ruimtes, die flexibel in de programmering kunnen worden gebruikt. Zoals een botanische foyer en een dakterras. De kelder staat in verbinding met de foyer, waardoor deze verdieping echt onderdeel is van het gebouw.

Met het ontwerp van NOAHH kan Theater aan de Parade breder en flexibeler programmeren. En is er ruimte voor ontmoeting.

Het nieuw ontworpen Theater aan de Parade | Beeldmateriaal: NOAHH
Het nieuw ontworpen Theater aan de Parade | Beeldmateriaal: NOAHH


Terug naar het nieuwsoverzicht