Voortgang Havenstad - kavel 1.3 op Cruquiuseiland

31 augustus 2021

Het project Havenstad - kavel 1.3 op Cruquiuseiland - vordert goed, alles is zo goed als klaar. De oplevering begint binnenkort bij de huurappartementen.

Het project bestaat uit vier imposante L-vormige gebouwen, naar ontwerp van Arons en Gelauff architecten. In drie van deze gebouwen komen koopwoningen (gebouw 1.3 E, F en G) en in het vierde gebouw vrije sector huurwoningen (gebouw 1.3H). Op de begane grond is, naast de stadswoningen, plek voor bedrijfsruimten voor creatieve bedrijven.

De gebouwen zijn 2 aan 2 gerangschikt  rond een gemeenschappelijke binnentuin. Onder de gebouwen en de tuinen loopt een dubbele parkeergarage. De bovenste laag is bestemd voor bezoekersparkeren. De bewoners van kavel 1.3 parkeren in hun eigen afgesloten parkeergarage op de tweede kelderlaag. Hun fietsen stallen ze op de eerste kelderlaag.

De doelgroep van het project zijn gezinnen in de stad. Daarom hebben de gebouwen op de begane grond klassieke doorzonwoningen. Op de tweede, derde en vierde verdiepingen liggen typische stadswoningen: gelijkvloerse appartementen. De twee hoogste verdiepingen hebben twee soorten dakappartementen: gelijkvloerse loft-penthouses en penthouses in twee woonlagen. 

De gebouwen zijn natuurinclusief; er komen nestkasten voor verschillende vogelsoorten en vleermuizen. De beplanting rondom het project is zo uitgezocht dat de dieren dichtbij huis kunnen voedsel kunnen vinden.

Pieters Bouwtechniek is de constructie adviseur voor dit nieuwbouwproject.

(Bron: www.aronsengelauff.nl)Terug naar het nieuwsoverzicht