Voortgang project De Nieuwe Defensie, Utrecht

22 april 2022

Aan het Merwedekanaal komt een compleet nieuwe woonwijk: De Nieuwe Defensie. Dit is de herinrichting van het voormalige Defensieterrein in Utrecht op 10 minuten lopen van de Utrechtse binnenstad. Er komen 600 woningen verdeeld over 5 woonblokken. Er  komt een groot aantal verschillende woningtypen, grondgebonden woningen, appartementen en 2 appartemententorens waarbij onder een deel van de blokken een parkeergarage komt. Het aanbod bestaat uit zowel koop als huur. De opdrachtgevers voor de nieuwbouw zijn BPD en Mitros.

De eerste fase bestaat uit blok 1 en 2 - 80 sociale huurwoningen voor Mitros en 211 koopwoningen. Dit eerste aanbod aan koopwoningen bestaat uit overwegend ruime gezinswoningen, grote appartementen en penthouses. Bij blok 2 wordt daarbij ook een grote parkeergarage gerealiseerd. Deze woningen kunnen eind 2022 en eind 2023 bewoond worden. Fase 2 en 3 worden daarna gerealiseerd.

Er wordt gewerkt met 4 architecten aan het project waarbij iedere architect één of meerdere blokken ontwerpt en uitwerkt.

Op dit moment is de ruwbouw van blok 1A afgerond en is de uitvoering volop bezig met de ruwbouw van blok 2A en 2B. In de zomer wordt begonnen met de fundering van blok 1B.

Pieters is vanaf het begin (2018) van de herontwikkeling betrokken bij het plan en zal naast de bovengenoemde blokken ook voor Blok 3, Blok 5 en Toren 02 het constructief advies verlenen.

Impressie: SVP Architectuur en Stedenbouw


Terug naar het nieuwsoverzicht