Voortgang Towercampus Pauwmolen in Delft

30 september 2019

Op woensdag 18 september 2019 ging de eerste van de 500(!) heipalen de grond in voor de Towercampus Pauwmolen in Delft. Dit project heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 15.000 vierkante meter.

Langs de A13, tegenover de voetbalvelden van Wippolder, verrijst de woontoren. De toren wordt ca. 70 meter hoog en krijgt een slank constructief ontwerp.

De helft van de 285 eenheden is ondergebracht in de toren van 17 verdiepingen. De overige woningen zitten in de plintbebouwing, waar tevens een gemeenschappelijke ruimte is opgenomen. Deze woningen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens. Parkeren kan grotendeels in een ondergrondse parkeergarage. Op het openbare dek komt een plek waar de studenten kunnen babecuen. Een groot geluidwerend scherm weert het geluid van de snelweg. Het geluidwerende scherm is van glas en voorzien van een stalen constructie met betonnen steunberen.

De Nederlandse Bouw Unie (NBU) bouwt Campus 015 Pauwmolen in opdracht van Camelot Real Estate. Het is een welkome aanvulling voor de gemeente Delft waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep.

Dit was in 2009 het eerste BIM project waarin we met architect en installatieadviseur samen in een model hebben geclashed.

De oplevering en verhuur staat gepland voor het 4e kwartaal van 2021.

 Terug naar het nieuwsoverzicht