Towercampus Pauwmolen


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Camelot Real Estate

Architect:

Bureau 070

Hoofdaannemer:

De Nederlandse Bouw Unie (NBU)

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2018 - 2021

Omvang:

17200 m2 BVO

Locatie:

Delft

Beeldmateriaal:

Bureau 070 en Pieters Bouwtechniek

Langs de A13 in Delft, tegenover de voetbalvelden van Wippolder, verrijst de woontoren Towercampus Pauwmolen, naar ontwerp van Bureau 070. Dit project heeft een bruto vloeroppervlakte van bijna 15.000 vierkante meter. De toren wordt ca. 70 meter hoog en krijgt een slank constructief ontwerp.

De helft van de 285 eenheden is ondergebracht in de toren van 17 verdiepingen. De overige woningen zitten in de plintbebouwing, waar tevens een gemeenschappelijke ruimte is opgenomen. Deze woningen zijn geschikt voor 1- tot 2-persoonshuishoudens. Parkeren kan grotendeels in een ondergrondse parkeergarage, waar ook een ruime inpandige fietsenstalling  wordt gerealiseerd. Op het openbare dek komt een plek waar de studenten kunnen barbecueën. Een groot geluidwerend scherm weert het geluid van de snelweg. Het geluidwerende scherm is van glas en voorzien van een stalen constructie met betonnen steunberen.

De Nederlandse Bouw Unie (NBU) bouwt Campus 015 Pauwmolen in opdracht van Camelot Real Estate. Het is een welkome aanvulling voor de gemeente Delft waar een gebrek is aan betaalbare woonruimte voor deze doelgroep.

Dit was in 2009 het eerste BIM project waarin we met architect en installatieadviseur samen in een model hebben geclashed, in opdracht van Timpaan. Vervolgens is het project overgenomen door Camelot Real Estate. 

De oplevering en verhuur staat gepland voor het 4e kwartaal van 2021.