Bilthoven Biologicals ALT A7


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Architect:

Pieters Bouwkunde

Hoofdaannemer:

BAM

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

SNC-Lavalin Engineering & Technology Pvt. Ltd, Mumbai (TA)

Bouwmanagement:

Pieters Bouwkunde

Bouwfysica:

LBP Sight

Coördinerend adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2014 - 2016

Locatie:

Bilthoven

Bilthoven Biologicals is producent van vaccins en is gevestigd in verschillende gebouwen op het Science Park Bilthoven (SPB). Bilthoven Biologicals is ontstaan na de privatisering van de productieactiviteiten van het voormalig Nederlands Vaccin Instituut (NVI). In 2012 nam de Poonawalla Group, tevens eigenaar van het Serum Institute of India, 's werelds grootste vaccinproducent, deze activiteiten van het NVI over. Bilthoven Biologicals produceert jaarlijks meer dan 100 miljoen doses vaccins en geeft daarmee invulling aan de ambitie om wereldwijd kinderen te beschermen tegen infectieziekten.

Ten behoeve van de uitbreiding van de productie van een specifiek vaccin, is een vleugel (A7) van het bestaande Cohengebouw aan de Antonie van Leeuwenhoeklaan te Bilthoven volledig verbouwd. Deze vleugel (A7) is eerst volledig gestript (bestaande gevels en het gehele interieur inclusief de installaties). Vervolgens zijn grote delen van de betonnen vloeren gesloopt van de begane grond, 1e verdieping, 2e verdieping en 3e verdieping. Hier zijn grote vides gecreëerd t.b.v. de nieuwe inrichting met bijbehorende procesinstallaties. Vervolgens is in het casco een nieuwe BSL productie omgeving gebouwd voor de productie van vaccins. 

Voor dit project heeft Pieters veel samengewerkt met het Indiase ingenieursbureau SNC-Lavalin Engineering & Technology Pvt. Ltd, Mumbai (TA), dat was aangesteld om de Basic Engineering voor de benodigde uitbreiding te doen.

Pieters Bouwkunde en Pieters Bouwtechniek waren verantwoordelijk voor de aanvragen voor bouwvergunning, de engineering van de constructieve aanpassingen en een deel van de directievoering.