Byondis


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Byondis B.V.

Architect:

Broekbakema architecten

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Berghege

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2020 - 2023

Omvang:

7992 m2 BVO

Locatie:

Nijmegen

Beeldmateriaal:

Architectuurfotografie | Norbert van Onna

Byondis, voorheen bekend als Synthon Biopharmaceuticals, is een succesvolle en snelgroeiende Nederlandse multinational die zich richt op de productie van generieke humane geneesmiddelen. Met hun sterke focus op gezondheid, veiligheid en innovatie, is Byondis een waardevolle toevoeging aan de groene campus in Nijmegen. Als onderdeel van deze campus is een eigentijds kantoorgebouw gerealiseerd dat voldoet aan de behoeften van dit farmaceutisch bedrijf, naar ontwerp van Broek Bakema. Pieters is de constructieadviseur voor het projet.

Het nieuwe kantoorgebouw op de Byondis Campus is ontworpen met oog voor licht, luxe en duurzaamheid. Een opvallend kenmerk van het gebouw is de bijzondere vliesgevel, die transparante en dichte stroken afwisselt. De gevel is afgewerkt met bronskleurige profielen en panelen, en biedt tevens zonwerend triple glas. Dit resulteert in een aantrekkelijke uitstraling en zorgt voor natuurlijk daglicht in het interieur.

In het atrium bevinden zich lichte en luxe ontmoetingsplekken, omringd door groen. Het atrium fungeert tevens als verbindingspunt tussen twee kantoorafdelingen, die met elkaar verbonden worden door trappen en loopbruggen. Dit creëert een dynamische en stimulerende werkomgeving die samenwerking en interactie bevordert.

Het kantoor biedt werkplekken voor 175 medewerkers. In het vier verdiepingen tellend ontwerp, is er aandacht besteed aan duurzaamheid: regenwaterafvoer vindt plaats via het omliggende landschap met wadi's, de gebouwgevel is goed geïsoleerd, en er is mogelijkheid voor aansluiting op een collectieve Warmte-Koude Opslag (WKO), waardoor het kantoor toekomstbestendig is.

Voor de campus van Byondis heeft Broek Bakema een portiersloge ontworpen met een ontvangstruimte, kantoor en archief voor Byondis. Pieters is ook hiervoor de constructieadviseur.