Genmab Research Center


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Dura Vermeer Vastgoed

Architect:

cepezed

Hoofdaannemer:

Dura Vermeer Bouw Midden West

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2014 - 2017

Omvang:

11250 m2 BVO

Locatie:

Utrecht

Beeldmateriaal:

Egbert de Boer en Pieters Bouwtechniek

Het Genmab Research Center, naar een ontwerp van architectenbureau cepezed, bestaat uit kantoren, laboratoria en voorzieningen als een café plaza en auditorium, staat aan de hoofdtoegangsweg van de Uithof (zichtlocatie). Het gebouw heeft een modern en inspirerend design dat in het oog springt. Het is een uiting van het DNA van Genmab: dynamisch, innovatief, kwalitatief hoogwaardig en transparant. Het gebouw is hoog zodat het vanaf de weg goed zichtbaar is.

Het laboratorium vormt een belangrijk onderdeel voor het internationale biotechnologiebedrijf. Voor de nieuwe research- en development-faciliteiten streeft het bedrijf naar een Breeam-Excellent label. 

Het ontwerp is tot en met de uitvoeringsfase volledig in 3D uitgewerkt. De opdrachtgever kan het model gebruiken voor de onderhoudsfase. Alle projectpartners werkten op een Revitserver wat een 'live' samenwerking mogelijk maakte. Tijdens de uitvoeringsfase maakte Pieters in de detaillering gebruik van alle relevante leveranciersmodellen. Dit zorgde voor een exacte weergave van de werkelijkheid.

Dura Vermeer maakte een fototour tijdens de bouw van Genmab.