Havendreef


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

HBB Groep

Architect:

LEVS architecten

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2014 - 2017

Locatie:

Heemstede

Beeldmateriaal:

Pieters Bouwtechniek | Panorama: HBB groep

Havendreef is een nieuw woongebied in Heemstede. Het totale project bestaat uit 76 woningen; 47 grondgebonden ‘traditionele woningen’, 14 terraswoningen aan het Heemsteedse kanaal en 15 appartementen in een woontoren aan de haven. Onder de woontoren en de terraswoningen bevindt zich een parkeergarage met 93 parkeerplekken. Op de begane grond van de woontoren is een paviljoen gepland.

De constructie van de terraswoningen bestaat uit in het werk gestort beton. De verdiepingsvloeren bestaan uit breedplaatvloeren. De kern van de woontoren verzorgt de stabiliteit. De woontoren bestaat uit acht verdiepingen en heeft een hoogte van circa 30 meter. De terraswoningen hebben vier verdiepingen met een lessenaarsdak. Het geheel is onderheid. De grondgebonden woningen staan op de onderheid balkenrooster. De begane grond bestaat uit een geïsoleerde ribcassettevloer. De verdiepingsvloeren zijn breedplaatvloeren met een prefab houten dakconstructie. De woningscheidende bouwmuren zijn uitgevoerd in in ter plaatste gestort beton.

Een dierenwinkel maakt onderdeel uit van het project. In de winkel ‘Heems’ staan grote aquaria voor vissen. Omdat dit extra belasting met zich meebrengt hebben we hiervoor een zwaardere constructie ontworpen. Ook hier is de fundering onderheid. De opbouw wordt uitgevoerd met stalen kolommen, liggers, stalen dakplaten en stalen windverbanden.