Residence 1030


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

CRI Investment

Architect:

Marcel van der Schalk Architecten

Installatie adviseur:

Hiensch Engineering B.V.

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - n.t.b.

Locatie:

Amstelveen

Voor het voormalige hoofdkantoor van accountantsbedrijf KPMG in Amstelveen aan de A9, eigendom van een Duitse vastgoedbedrijf, is een plan ontwikkeld om er drie- tot vierhonderd huurwoningen in het complex te maken. Appartementen met een zeer hoog afwerkingsniveau en ruime afmetingen. Een klein gedeelte is gereserveerd voor zorggerelateerde diensten. En een ander klein gedeelte is sinds enige jaren in gebruik door it-bedrijf Atos. Architect Marcel van der Schalk, architect van het complex, maakte voor ook deze transformatie het ontwerp. 

Om de kantoren om te bouwen tot luxe appartementen moeten vele stabliteitswanden het veld ruimen en is het nodig om stabiliteit opnieuw te bekijken en te berekenen. Langs de gevels komen ruime UHSB balkons. De appartementen krijgen bovenop penthouses met een uitkragend balkon. Daarvoor is een dragende constructie bedacht die buiten de gevel omloopt en is gefundeerd op de kelder. Er is een stappenplan gemaakt om dit waterdicht uit te kunnen voeren. Alle appartementen krijgen een eigen toegang. Op deze manier blijft de privacy van alle huurders gewaarborgd. 

Doordat het pand aan de snelweg ligt zijn er verstrekkende maatregelen nodig om te kunnen voldoen aan de gestelde milieu- en geluidseisen zoals opgenomen in het bouwbesluit.