Amstellofts genomineerd: Woongebouw van het Jaar 2019

9 september 2019

Als onderdeel van de Architectenweb Awards 2019 wordt eind oktober de prijs voor Woongebouw van het Jaar 2019 uitgereikt. Uit de bijna veertig inzendingen voor deze prijs heeft een onafhankelijke jury vier nominaties geselecteerd.

Alle inzendingen voor de prijs van Woongebouw van het Jaar 2019 worden beoordeeld op maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en doorwrochtheid van het ontwerp.

Een van de genomineerden is het project Amstellofts in Amsterdam van Studio Prototype

Amstellofts
Het nieuwe Amstelkwartier in Amsterdam is verworden tot een levendige stadswijk. De basis van de ontwikkeling van de wijk is tot stand gekomen midden in de financiële crisis. Commerciële vastgoedprojecten liepen spaak, waarbij er vanuit de gemeente Amsterdam ruimte werd gegund aan particuliere initiatieven. Verschillende zelfbouw kavels werden uitgegeven aan de Welnastraat, drie particulieren zagen kans om niet alleen een huis te bouwen voor henzelf maar ook voor hun toekomstige buren en vormden tezamen een vastgoedcollectief. Drie zelfbouwkavels werden samengevoegd tot een gezamenlijk bouwproject.

De andere nominaties voor de prijs van Woongebouw van het Jaar 2019 zijn:

“De nominaties zijn een mix van sociaal en luxe, van nieuwbouw en transformatie, van grotere en compactere projecten”, aldus juryvoorzitter Nanne de Ru.

De winnaar van deze prijs wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke prijsuitreiking op donderdag 31 oktober 2019, vanaf 19:00u, bij Broeinest in Amsterdam.

(bron: architectenweb.nl)

Beeldmateriaal: Jeroen Musch
Beeldmateriaal: Jeroen Musch
Beeldmateriaal: Jeroen Musch


Terug naar het nieuwsoverzicht