Eerste paal zwemcentrum De Welle feestelijk gevierd

8 mei 2023

Onlangs ging de eerste paal de grond in voor het zwemcentrum De Welle in Drachten. Dat werd feestelijk gevierd met alle betrokkenen en toekomstige gebruikers. Wethouder Pieter van der Zwan boorde de eerste paal.

Begin februari zijn de werkzaamheden voor het bouwrijp maken van de grond gestart. Inmiddels is de bouwput gegraven, waarin de eerste funderingspalen zichtbaar zijn.

Zwemcentrum De Welle
Het zwemcentrum De Welle wordt een beeldbepalend gebouw in de omgeving van de Sportlaan en wordt opgetrokken uit duurzame materialen. Het gebouw zal gekenmerkt worden door een groene identiteit en energiezuinigheid.

Het zwemcentrum gaat plaats bieden aan verschillende sport- en recreatiemogelijkheden. Zo komt er onder andere een 50-meterbad voor topsport, een multifunctioneel bad en een uitgebreid recreatieprogramma met een recreatiebad, kleuterzone, peuterbad, wellness en een spraypark.

Het nieuwe zwemcentrum zal een belangrijke rol spelen in het sport- en recreatieaanbod van Smallingerland en omgeving.

In samenwerking met gemeente SmallingerlandSportbedrijf DrachtenOLCO Maatschappelijk vastgoed B.V., Pieters Bouwtechniek, bbp advies B.V. en LBP Sight B.V.

De wethouder boort de eerste paal | Foto: Sieta Stel Fotografie


Terug naar het nieuwsoverzicht