Genomineerden Hein & Melchert prijs

14 januari 2020

Tijdens de Kerstbijeenkomsten is de Hein en Melchert prijs uitgereikt. De criteria voor de Hein en Melchert prijs zijn de volgende:

  • Aanpassing van het bedrijfsproces waardoor Pieters een beter beheersbare kwaliteit levert.
  • Innovatieve oplossingen die bijdragen aan de borging van de veiligheid van constructies.
  •  Een bijzonder gebouw of constructie die de naamsbekendheid en deskundigheid van Pieters onderstreept.

Er zijn twee categorieën: Ontwikkeling vakgebied en Projecten

Dit jaar is de prijs in de categorie ontwikkelingen vakgebied uitgereikt aan Gertjan van der Helm en Frank van Wagensveld voor de Normtec systemen. In de categorie projecten is de prijs uitgereikt aan het projectteam voor Casa Nova.

Deze winnaars waren uiteraard niet de enige genomineerden. Hieronder een overzicht van alle genomineerden voor de Hein en Melchert prijs 2019.

Genomineerden in de categorie ontwikkelingen vakgebied

1. De werkgroep duurzaamheid: Cecilia Braendstrup, Robin Schipper, Willem Blokdijk, Youness Lyousoufi en Jan Berkhout.
Zij hebben heel efficiënt geanalyseerd waar we als Pieters iets op het gebied van duurzaamheid kunnen betekenen en een visie vastgesteld voor Pieters. De methode is werkbaar en er is een plan gemaakt om onze werkwijze in projecten toe te passen.

2. Normtec systemen: Gertjan van der Helm en Frank van Wagensveld (winnaar)
Gertjan en Frank zijn reeds jaren betrokken bij het ontwikkelen van dit systeem (prefab balkons achteraf aanbrengen aan een betonvloer mbv voorspanning) en hebben recent een zeer spraakmakende innovatie/ontwikkeling bedacht met het aanbrengen van balkons/galerijen aan een bestaande flat zonder dat er consoles onderuit steken.

3. Revit, Fredcad: Fred Daalhuizen
Fred heeft in het Autocad tijdperk Fredcad ontwikkeld. De routines die hij heeft bedacht werden in het hele bedrijf gebruikt bij het wapenen van betonconstructies. Voor de ontwikkeling van Revit programmeert hij routines waardoor het wapenen in Revit veel eenvoudiger wordt, en naast het wapenen zijn veel meer routines mogelijk.

4. De Digitale Ingenieur: Johan Rensen

  • Johan is een onderzoekende geest en werkzaam als constructeur/ontwerper. Hij is continu aan het werk om zijn werkmethodiek te verbeteren. Hij analyseert zijn werkprocessen en optimaliseert deze. Hierbij zet hij vol in op automatiseren.
  • De kennis die Johan heeft opgedaan in het automatiseren van de werkprocessen van de constructeur, deelt hij onder de collega constructeurs en in de Strategiegroep "de Digitale Ingenieur (DING)".
  • Om de tools toegankelijk te maken, heeft Johan een Pieters Rekentool ontwikkeld die geplaatst wordt op werkblad (je persoonlijk beeldscherm van je pc).
  • Met deze rekentool kunnen handige ondersteunende programmaatjes gestart worden en kunnen koppelingen tussen programma's gelegd worden. Er wordt gewerkt met digitale knoppen waarmee reken-apps gestart worden.

Genomineerden in de categorie projecten

1. Projectteam voor Casa Nova (Wijnhaven Rotterdam): Edward Goedemans, Mirte de Graaff, Christa van Zomeren, Kris Gharbaran, Cécilia Braendstrup (winnaar)
Het eerste hoogbouwproject van Pieters van 100 m + dat gerealiseerd wordt. De toren wordt 110 meter hoog in het centrum van Rotterdam. Ook is bijzonder dat de toren een driehoekige vorm heeft en insnoert van de 9e tot de 5e verdieping.

2. Emo Suripatty, projectleider van twee bijzonder complexe renovatieprojecten.

Deze projecten zijn zowel technisch als procesmatig bijzonder complex gebleken en hebben een grote druk gelegd op een aantal medewerkers. De wijze waarop Emo intern de projecten heeft aangestuurd heeft geleid tot een hecht ontwerpteam voor beide projecten.

3. Koen IJff, projectleider van drie omvangrijke verbouwingsprojecten.

Koen is specialist op het vakgebied verbouwingen en dan met name van ontwerpen en uitvoeren van ondergrondse kelders onder bestaande gebouwen. 
​​​
Allen gefeliciteerd met deze nominatie!  Terug naar het nieuwsoverzicht