“Reken er niet op dat je dag in, dag uit hetzelfde doet”

30 september 2019

Danny Pietersen begon tien jaar geleden als stagiair bij Pieters en heeft zich in die jaren kunnen ontwikkelen tot modelleur én constructeur. “Wat begon met het tekenen van een simpele uitbouw is uitgegroeid tot hotels, appartementencomplexen, industriegebouwen, parkeergarages en scholen.”

Danny deed zijn afstudeerstage bij Pieters, bleef hangen voor vakantiewerk en kwam daarna in dienst als CAD-tekenaar. Om naast tekenen ook goed te kunnen rekenen, volgde hij via Pieters een post-hbo opleiding. Zo rolde hij langzaam de kant van constructeur op. “Voor mij is deze combi de ideale wereld. Als modelleur ben ik constructief goed onderlegd, waardoor ik in de ontwerpfase al veel voorwerk kan verrichten voor de constructeur. Met andere woorden: ik weet wat ik moet tekenen om het constructief mogelijk te maken. Daardoor kan ik meerdere kanten op. Het is maar net hoe het binnen een project uitkomt. Die flexibiliteit is erg fijn, niet alleen voor mezelf maar ook voor het bedrijf”, zegt Danny.

Hij werkt aan uiteenlopende projecten, de ene keer als modelleur en de andere keer als constructeur. “Wat begon met het tekenen van een simpele uitbouw is uitgegroeid tot het maken van 3D-modellen van hotels, appartementencomplexen, industriegebouwen, parkeergarages en scholen. Bij Pieters kan je alle kanten op, omdat geen enkel project hetzelfde is.” Danny noemt de constructie van het Stadionplein Zuidblok, een hotel en een culinair centrum met een ondergrondse parkeergarage. “Wat dit gebouw uniek maakt is ​​​​​de
Stadionplein-Zuidblok.pngenorme stalen overkraging van zestien meter zonder ondersteuning. Dat maak je niet vaak mee.”

Maar ook intern is er genoeg te doen. Zoals het maken van handboeken en scripts voor Revit, het programma waarmee Pieters parametrische 3D-modellen maakt. “De meerwaarde van deze scripts is dat het ons werk vereenvoudigt. Ik zou er de komende jaren dan ook graag mee verder willen. Het mooie van werken bij Pieters is dat dit ook kan: je krijgt alle ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.”

Danny is nog lang niet uitgekeken bij Pieters. “Het is een fris en jong bedrijf met een open structuur en fijne collega’s. En omdat we één van de grootste onafhankelijke constructie adviesbureaus van Nederland zijn is de diversiteit aan projecten enorm, zowel intern als extern. We anticiperen namelijk ook op de toekomst door veel nadruk te leggen op onderwerpen als duurzaamheid. Met andere woorden: als je bij Pieters komt werken, hoef je er beslist niet op te rekenen dat je dag in, dag uit hetzelfde doet.”

Pieters zoekt versterking!
Ben je ambitieus en wil je bijdragen aan bijzondere en complexe bouwprojecten in binnen- en buitenland? Kom dan bij Pieters werken. We bieden een open werksfeer met enthousiaste en deskundige collega’s. Ook krijg je uitstekende mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling binnen het vakgebied. Check snel onze
vacatures en wie weet spreken we je snel!

Danny Pietersen


Terug naar het nieuwsoverzicht