Opening van de Superhub Meerstad in Groningen

7 november 2022

Afgelopen week was in Meerstad de officiële opening van de mooiste Jumbo Supermarkt van Nederland, de Superhub. Vanaf nu is deze bijzondere supermarkt open voor winkelend publiek.

De Superhub is een duurzaam en flexibel gebouw waar plek is voor ontmoeten met onder andere een gezondheidscentrum, café en dé supermarkt van de toekomst. Een Superhub is de moderne variant van de supermarkt. Het is een gebouw waar je boodschappen kunt doen, maar dat ook aanvullend programma biedt.

De Superhub in Meerstad heeft een volledig houten draagconstructie met grote overspanningen en uitkragingen. De diagonale gridconstructie in het dakvlak is een samenwerking van gelamineerde hoofdliggers, subliggers en koppelliggersallen met een gelijke maat van 200x600 mm. 

Hout is een bio-based en circulair bouwmateriaal en vormt daarmee een perfecte basis voor een gezond gebouw. Het gebouw sluit hiermee helemaal aan op de duurzaamheidsambitie van Meerstad.

Meer over de constructie is te lezen op onze projectpagina van de Superhub.

Het ontwerp is van De Zwarte Hond, bouw en realisatie door Brands Bouw. De ontwikkeling is een samenwerking tussen Bureau Meerstad en MWPO. Pieters Bouwtechniek is verantwoordelijk voor het constructief ontwerp. 

 

Beeldmateriaal: Ronald Zijlstra
Beeldmateriaal: Ronald Zijlstra
Beeldmateriaal: Ronald Zijlstra
Beeldmateriaal: Ronald Zijlstra


Terug naar het nieuwsoverzicht