Pieters Bouwtechniek Eindhoven is 2022 goed begonnen

13 januari 2022

Pieters Bouwtechniek Eindhoven is al goed ingewerkt in Eindhoven. De jongste vestiging van Pieters wordt geleid door Walther Plönes en Robin Schipper, en heeft sinds haar oprichting op 1 oktober 2021 al diverse mooie projecten verworven in Eindhoven en de omliggende regio. Samen met bestaande en nieuwe relaties, ontwikkelaars en architecten, worden initiatieven ontwikkeld die leiden tot nieuwe projecten. Op 1 januari 2022 is onze eerste nieuwe medewerker, Marijke Veenstra, gestart als constructeur in Eindhoven.

Herontwikkelingen in het centrum van Nijmegen 
Pieters Eindhoven is onder andere als constructeur betrokken bij de herontwikkeling van het winkelcentrum Molenpoort. Daarnaast is het bureau betrokken bij de transformatie van het oude gebouw van V&D op de hoek van de Grote Markt en de Broerstraat in het centrum van Nijmegen. In en op het bestaande gebouw wordt een mix van winkelen, wonen en werken gerealiseerd.

Het winkelcentrum Molenpoort dateert uit de jaren ’70 en krijgt een totale make-over. Het wordt weer een aantrekkelijk stukje binnenstad met winkels, wonen en horeca. Opdrachtgever voor deze ontwikkelingen in ontwikkelaar MWPO uit Den Bosch. Architectenbureau Houben van Mierlo uit Eindhoven is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp.

Transformatie Middengebied Den Bosch
In Den Bosch wordt het voormalige klooster middengebied gasthuiskwartier getransformeerd. Het bestaande rijksmonument, dat nu nog bestaat uit het Stergebouw, het Zusterhuis, het Mariapaviljoen en de Apotheek, blijft als monument bewaard. Het klooster krijgt een nieuwe bestemming van wonen, werken en recreëren. Pieters Bouwtechniek Eindhoven is de ontwerpend constructeur van deze mooie ontwikkeling, die is geïnitieerd door projectontwikkelaar MWPO uit Den Bosch. Naast MWPO en Pieters zijn Houben van Mierlo en Braaksma en Roos als architect betrokken bij dit project.

Nieuwe distibutiecentra in Nuenen en Lelystad
GLP is een grote ontwikkelaar op het gebied van logistieke centra in heel Europa. In Nederland heeft zij onder andere logistieke centra gerealiseerd in Venray. Pieters Eindhoven is de constructeur voor twee nieuwe ontwikkelingen in Nuenen en Eindhoven. Beide ontwikkelingen hebben een oppervlak van ruim 80.000 m2 en worden ontworpen met een hoog ambitieniveau voor duurzaamheid en circulariteit. De logistieke centra worden ontworpen in samenwerking met Stripes Architects uit Eindhoven.

Renovatie en transformatie Sportcentrum Glanerbrook
In opdracht van de gemeente Sittard-Geleen wordt het bestaande sportcomplex Glanerbrook in Geleen, waarin onder andere een wielerbaan en 400 meter ijsbaan, een zwembad, een ijshockeyhal en diverse sporthallen zijn ondergebracht, volledig gerenoveerd en uitgebreid. Het huidige sportcentrum is verouderd en moet worden aangepast aan de eisen van deze tijd. De bestaande ijshockeyhal wordt vervangen door een nieuwe hal en het complex krijgt een nieuw 50 meter wedstrijdbad. De bestaande wielerbaan en ijsbaan worden (deels) voorzien van een overkapping. Alle bestaande installaties worden vervangen door nieuwe, milieuzuinige installaties. Naast Pieters zijn NOAHH Architects uit Amsterdam en Deerns betrokken bij deze grote ontwikkeling.

Pieters Eindhoven is gevestigd aan de Dommelstraat 11, 5611 CJ Eindhoven. Deze locatie ligt in het hart van Eindhoven, op een steenworp afstand van het centraal station, goed bereikbaar met eigen vervoer en met goede parkeermogelijkheden in de nabijheid. Voor contact kunt u zicht richten tot Walther Plönes (040-3038820) of Robin Schipper (06-16621144).

Kantoor Pieters Eindhoven | Beeldmateriaal: Bossers & Fitters bedrijfshuisvesting


Terug naar het nieuwsoverzicht