Pieters projecten genomineerd voor WAF 2019 Awards

29 juli 2019

Het jaarlijkse World Architecture Festival wordt dit jaar van 4 tot 6 december 2019 georganiseerd. Tijdens het evenement kunnen 550 genomineerde architecten hun projecten presenteren voor een beoordelingspanel, maar ook voor de overige genomineerden zodat ook discussie kan ontstaan tussen de deelnemers.

De panels kiezen voor elk van de 35 categorieën een winnaar. Vervolgens wordt door de ‘super jury’ (nog niet bekend), besloten welke van deze projecten er met de hoofdprijzen vandoor gaan.

Er zijn twee projecten van Pieters genomineerd voor deze Awards.

Post, Rotterdam
Het voormalige hoofdpostkantoor van Rotterdam, is een rijksmonument en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het is gelegen aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. Behalve dat het gebouw in zijn oude glorie wordt hersteld komt er ook een 150 meter hoge woontoren. Het ontwerp is afkomstig van ODA NY in samenwerking met Braaksma & Roos.

De Meelfabriek, Leiden
De voormalige meelfabriek aan de Oosterkerkstraat in Leiden wordt herontwikkeld tot een woongebied. Er worden oude fabriekspanden omgebouwd tot woningen, een hotel, een spa & wellness, cafes, restaurants, galeries, winkels en kantoorruimtes voor creatieve bedrijven, maar er vindt ook sloop en nieuwbouw plaats. Bijna het gehele complex is een Rijksmonument.

Post, Rotterdam | Beeldmateriaal: ODA, Forbes Massie


Terug naar het nieuwsoverzicht