Voortgang Meelfabriek, Leiden

16 november 2020

De voormalige Meelfabriek aan de Oosterkerkstraat in Leiden wordt herontwikkeld: wonen, creatieve werkplekken, hotel, spa & fitness etc. Er worden oude fabriekspanden omgebouwd, maar er vindt ook sloop en nieuwbouw plaats. Een groot deel van het complex is een Rijksmonument, hiervan wordt zoveel mogelijk het bestaande uiterlijk en karakter gehandhaafd.

De Singeltoren is een nieuw te bouwen toren die wordt toegevoegd aan het complex. Op de foto hiernaast is goed te zien dat op dit moment de eerste prefab buitenkolommen van de Singeltoren staan.

De Singeltoren wordt een bijzondere ranke woontoren van 45 meter hoogte, waarin 30 appartementen en 2 penthouses komen, variërend van ca. 104 – 252 m2. De toren is gelegen aan de Oosterkerkstraat, met zicht op de Leidse binnenstad, De Meelfabriek Tuin en Plein.

De Singeltoren zal bestaan uit drie geschakelde torens met verschillende hoogtes, waarmee de diversiteit en compositie van de huidige gebouwen aansluit bij de omgeving. De opdeling in drie volumes geeft de Singeltoren een slanke en elegante uitstraling en zorgt voor een subtiele toevoeging aan de skyline van Leiden.

Beeld: openbare webcam Van der Wiel bouw


Terug naar het nieuwsoverzicht