Woontoren The Minister te Rijswijk in beeld

14 januari 2021

De Winston Churchill Tower, het kantoorgebouw op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en Prinses Beatrixlaan in Rijswijk wordt getransformeerd tot woontoren, The Minister. Het kantoorgebouw was lange tijd in gebruik door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De laatste huurders waren het Shell-pensioenfonds en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Sinds 2017 staat de Winston Churchill Tower grotendeels leeg.

Het gebouw stamt oorspronkelijk uit 1971 en is destijds ontworpen door architect Harry Nefkens. In 2001 is het kantoorgebouw gerenoveerd en tot op het kale betonskelet gestript. De gevel werd vervolgens voorzien van glas en aluminium panelen.

Ontwikkelaar Reshape Properties transformeert het pand naar appartementengebouw ‘The Minister’, naar ontwerp van ZZDP Architecten.

Aan de gevel worden erkers en balkons toegevoegd ten behoeve van extra ruimte voor de bewoners. De uitbreiding balkons worden uitgevoerd in prefab betonnen balkonplaten en stalen kolommen. Tevens worden 2 extra verdiepingen aan het gebouw toegevoegd. Dit gebeurt middels het aanbrengen van een lichte staalconstructie. De nieuwe vloeren van de optopping worden uitgevoerd als staalplaat-betonvloer.

Bekijk hieronder een informatieve video over het project.

Impressie: ZZDP Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht