Winston Churchill Tower


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Reshape Properties

Architect:

ZZDP Architecten

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2016 - 2019

Omvang:

22855 m2 BVO

Locatie:

Rijswijk

Beeldmateriaal:

Impressies: ZZDP Architecten

De Winston Churchill Tower, het kantoorgebouw op de hoek van de Sir Winston Churchilllaan en Prinses Beatrixlaan wordt getransformeerd tot woontoren. Het gebouw telt een begane grond en 21 verdiepingen en in totaal 22.855 m2. De verwachting is dat hier tussen de 200 en 250 appartementen komen. Het heeft een parkeergarage achter het gebouw met 440 parkeerplaatsen.

Het bestaande kantoorgebouw is ruim 70 meter hoog en bestaat uit een in het werk gestorte betonconstructie. De kantoren zijn gerealiseerd rondom een stabiliteitskern in het midden van het gebouw. De bestaande constructie bestaat uit een in het werk gestort betonskelet en wordt volledig hergebruikt. Voor een optimale indeling van de plattegronden van de verdiepingen heeft de architect ZZDP uit Amsterdam sparingen aangebracht in de bestaande stabiliteitswanden. Hiervoor in de plaats worden 4 nieuwe stabiliteitswanden in het gebouw aangebracht die op een eigen nieuwe fundering worden geplaatst. Alle woningscheidende en binnenwanden worden uitgevoerd in Metalstud, waardoor alle verdiepingen geheel flexibel indeelbaar zijn.  

Het bestaande gebouw wordt rondom uitgebreid met erkers en balkons, waardoor grotere appartementen kunnen worden gerealiseerd. De uitbreiding balkons worden uitgevoerd in prefab betonnen balkonplaten en stalen kolommen. Tevens worden 2 extra verdiepingen aan het gebouw toegevoegd. Dit gebeurt middels het aanbrengen van een lichte staalconstructie. De nieuwe vloeren van de optopping worden uitgevoerd als staalplaat-betonvloer.

De naast de toren gelegen parkeergarage bestaat uit 2 parkeerlagen en heeft 440 parkeerplaatsen. Over het parkeerdek wordt een staalconstructie gebouwd dat wordt voorzien van zonnepanelen.