Bella Donna


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Maatschap Kantenhuis/Modalfa (Prowinko Nederland)

Architect:

Benthem Crouwel Architecten

Installatie adviseur:

WHR i.s.m. DGMR

Bouwmanagement:

BOAG

Hoofdaannemer:

Jurriens Bouw

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2009 - 2013

Omvang:

5900 m2 BVO

Locatie:

Amstelveen

Het project betreft de renovatie van een bestaand drielaags kantoorgebouw en de nieuwbouw van een tweelaags paviljoenachtig kantoorpand inclusief ondergrondse parkeergarage.

De renovatie omvat een rondgaande uitbreiding van de vloerranden van zowel de beganegrondvloer als eerste verdiepingsvloer, een ingrijpende constructieve herindeling van de kern/ entree van het gebouw en sloop en nieuwbouw van de tweede verdieping. De bestaande relatief dichte gevels zijn vervangen door glazen gevels. De parkeergarage van de nieuwbouw is ondergronds en zal middels in het werk gestorte betonnen vloeren en wanden uitgevoerd worden. De dakconstructie bestaat uit een combinatie van stalen kolommen en liggers met relatief grote overspanningen in combinatie met een breedplaatvloer omwille van de flexibile indeelbaarheid. De stabiliteit van het paviljoen wordt op beganegrondvloerniveau gerealiseerd middels toepassing van momentvaste stalen kolommen aan de beganegrondvloer.

Kenmerkend voor het paviljoen zijn de uitkragende luifels op zowel beganegrond- als dakniveau in combinatie met de grote glazen gevels.