Hotel BOAT & CO


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

BOOT&CO

Architect:

Kollhoff Architekten

Installatie adviseur:

Techniplan Adviseurs

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2019

Omvang:

7800 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

BOOT&CO, IQNN, VINK Bouw (fotograaf Jacq Roos)

Gemeente Amsterdam heeft ontwikkelcombinatie BOAT&CO (IQNN Development, Vink Bouw en City ID) geselecteerd voor de ontwikkeling van het hotel in de Houthaven.

Met BOAT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige ‘Amsterdamse School' uitstraling. Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten.  Het is een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal is. De BREEAM ambitie is Excellent.

Naast de al genoemde partijen is Techniplan Adviseurs in het aanbestedingstraject betrokken als installatieadviseur, Metabolic als duurzaamheidsadviseur, Pieters Bouwtechniek als constructeur, Basalt Bouwadvies als kostendeskundige en CBRE Hotels als verkoopadviseur.

BOAT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 84 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de geschiedenis van de buurt. Denk aan het oude havenkarakter en de Amsterdamse School. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel zijn ook een spa/fitness en zwembad ondergebracht. Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel.

Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden. In de parkeerkelder is ruimte voor 48 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak.

Bron: Vinkbouw.nl

De Architect publiceerde een mooi artikel over het project.