De Connectie


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Maarsen Groep

Architect:

Rijnboutt

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2020 - 2022

Locatie:

Amstelveen

Beeldmateriaal:

Laurens Kuipers

Het voormalig bedrijfsverzamelgebouw aan Startbaan 8 heeft plaatsgemaakt voor een appartementengebouw: De Connectie. Er zijn 9 eengezinswoningen (koop) en 140 huurappartementen gerealiseerd. 

Het appartementengebouw  heeft inclusief de parkeergarage (met 85 parkeerplaatsen) 13 bouwlagen. Het gebouw kan globaal in drie deelelementen worden verdeeld, de parkeergarage (begane grond), de hoogbouw en de laagbouw. Op het dek van de parkeergarage is naast een aantal privé terrassen ook een gezamenlijke binnentuin gerealiseerd. Kenmerkend aan het ontwerp zijn de afgeronde kopgevels en de verspringende prefab balkons van de hoogbouw.

Alle appartementen hebben een balkon of dakterras. De Connectie heeft een inpandige interne fietsenstalling. Hier wordt het fijn wonen, met veel comfort en privacy. Door de verspringing van woonlagen en slimme zichtlijnen ontstaat een erg ruimtelijk gevoel met veel privacy. Het zorgt er ook voor dat het gebouw mooi aansluit bij de gebouwen eromheen. De ronde vormen maken het visueel nog aantrekkelijker en geven het geheel een warm gevoel.

Er is van een anoniem en gesloten kantoorpand gekomen tot een veilige, meer open en levendige woonbuurt.

Het casco is grotendeels uitgevoerd middels in het werk gestorte betonwanden in combinatie met breedplaatvloeren. Bij de hoofdentree zijn 2 stalen V-kolommen ontworpen die de belasting afdragen van de 10 verdiepingen hoge kopgevel.