Duinwijckhal


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Gemeente Haarlem

Architect:

Mecanoo Architecten

Hoofdaannemer:

Wind Design & Build

Installatie adviseur:

OverdeVest

Bouwmanagement:

Brink Management/Advies

Bouwfysica:

DGMR

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2018

Omvang:

2500 m2 BVO

Locatie:

Haarlem

Beeldmateriaal:

Mecanoo Architecten en Pieters Bouwtechniek

Badmintonclub Duinwijck uit Haarlem krijgt een nieuwe badmintonhal. Het wordt de meest uitgebreide en moderne badmintonhal van Nederland. In september gaat de eerste paal de grond in, naar verwachting is de hal in september 2018 speelklaar. De hal is een ontwerp van Mecanoo, in samenwerking met DGMR, Pieters Bouwtechniek en OverdeVest. De uitwerking van het ontwerp ligt bij Wind Groep. 

Al in 2000 ontstonden bij Duinwijck de eerste ideeën voor een nieuwe hal. De club, die in 1948 werd opgericht en al 24 keer landskampioen werd, bouwde in 1960 de eerste hal in Nederland die specifiek was ingericht voor badminton. Nu komt er dus een nieuwe hal, die in grote mate zal voldoen aan de laatste eisen van de Badminton Wereld Federatie (BWF).

De accommodatie voorziet in een sporthal (13,4 * 50,6 mtr.), geschikt voor 6 badmintonvelden. De kleine hal (13,4 * 24,3 mtr.) biedt plaats aan 3 velden. De begane grond biedt plaats aan een ontvangstruimte, was- en kleedruimten en diverse bergingen. Op de verdieping is voorzien in een horeca met keuken, een tribune en een multifunctionele ruimte. De stedenbouwkundige inpassing met infrastructuur, parkeren en ruimte voor groen maakt onderdeel uit van de opgave. De bestaande, op de locatie aanwezige, “Duinwijckhal” zal tijdens de uitvoering volledig in bedrijf blijven.

De nieuwe hal met 9 speelvelden wordt daarnaast zeer duurzaam. Zo komen meer dan 100 zonnepanelen op het dak, wordt de hele hal voorzien van LED verlichting en is gekozen voor optimale isolatie.