Hi-con trappen Rokin 17


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

IVY Group B.V.

Architect:

Cris van Amsterdam

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Steenbeek

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2013 - 2014

Locatie:

Amsterdam

Beeldmateriaal:

Rob Kater Photography

In appartementengebouw Rokin 17 te Amsterdam worden Hi-con trappen toegepast. Dit zijn zeer dunne trappen, gemaakt van Compact Reinforced Composite (CRC). Dit materiaal is in Denemarken in nauwe samenwerking met Hi-con en Pieters ontwikkeld. CRC bestaat uit een betonmengsel waarmee betonnen elementen kunnen worden gewapend met een relatief hoog percentage aan betonstaal in combinatie met staalvezels. Het beton is hierdoor niet alleen zeer sterk, maar beschikt ook over een aanzienlijke taaiheid.

Het appartementengebouw betreft een gemeentelijk monument uit ca. 1880 waarvan de begane grond en eerste verdieping zijn getransformeerd tot winkelruimte. De bovenliggende woningen zijn gerenoveerd en het trappenhuis is volledig vernieuwd. Er is een transparante liftschacht geplaatst van staal en glas met aan twee zijden daartegenaan een Hi-con trap met tussenbordessen die de verschillende verdiepingsniveaus met elkaar verbindt.

De Hi-con trapdelen, met een dikte van 65 mm, worden ondersteund door stalen consoles die uitkragend tegen de stalen liftschacht constructie zijn bevestigd.