Gemini College


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Gemini college

Architect:

DP6 architectuurstudio

Brandtechnisch adviseur:

ZRi bouwadvies

Installatie adviseur:

Vintis installatieadvieseurs

Bouwmanagement:

Stevensvandijck bouwmanagers en adviseurs

Bouwfysica:

ZRi bouwadvies

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2019 - 2021

Omvang:

5500 m2 BVO

Locatie:

Ridderkerk

Beeldmateriaal:

DP6 architectuurstudio

Voor het Gemini College in Ridderkerk wordt een nieuwe middelbare school met sportzaal ontworpen en gerealiseerd, naar ontwerp van DP6 architectuurstudio. Kenmerkend voor de locatie van het nieuwe Gemini College en de sportzaal is de parkachtige omgeving met volwassen bomen en een prettige buitenruimte voor scholieren in het groen. Door de bestaande waterpartijen te verbreden en langs haar oevers flora de hoofdrol te geven wordt Gemini College een sluitsteen in de groene ader van Ridderkerk. Het alzijdig volume van het Gemini College gaat een verbinding aan met haar gehele omgeving. De massa van het gebouw komt voort uit de vloeiende richtingen van de omgeving en is optimaal georiënteerd. Transparantie in de plint versterkt de levendigheid en zorgt voor een fijne sfeer.

In het nieuwe gebouw zijn de lokalen en techniekhallen verdeeld over drie verdiepingen. Er zijn zowel grote als kleine lokalen, maar ook hoeken waar een docent met een groep leerlingen kan gaan zitten. Het gebouw is transparanter, huiselijker en rustiger, belangrijke eisen van het Gemini. Daarom is ook de aula verspreid over drie verdiepingen.

Voor de bouw kan beginnen, moet eerst de bestemming van de locatie worden gewijzigd en moet er een definitief ontwerp komen. De voorbereidingen om het bestemmingsplan te wijzigen zijn nu in volle gang. Het bestemmingsplan komt in het eerste kwartaal 2020 ter inzage te liggen.

De bedoeling is dat de gemeenteraad in het vierde kwartaal van 2020 een besluit neemt over het bestemmingsplan.

Pieters is hoofdconstructeur voor dit project.