Leolux


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Cabane Estate

Architect:

Soeters van Eldonk Ponec Architecten

Hoofdaannemer:

Janssen Bouwgroep

Installatie adviseur:

Hollman Adviseurs

Bouwmanagement:

Hollman Adviseurs

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2005 - 2007

Omvang:

8870 m2 BVO

Locatie:

Venlo

Het project betreft de nieuwbouw van een bedrijfshal en is een evenwicht tussen enerzijds een bedrijfsgebouw en anderzijds een representatieve ontvangstruimte. Opvallend zijn de bedrijfshalhoge gekleurde halftransparente gevel en 54m lange verbindingsbrug aan de voorzijde alsmede de uitkragende kaders aan de rivierzijde waarin het filmmuseum, auditorium en ontvangstruimte zijn gesitueerd.

De hoofddraagconstructie van het bedrijfsgebouw bestaat uit een staalconstructie. Zowel het dak als de gevel zijn gerealiseerd middels geprofileerde stalen of aluminium beplating. De verdiepingsvloeren bestaan uit kanaalplaatvloeren in combinatie met gevlinderde druklagen. De funderingsbalken en poeren zijn gerealiseerd op avegaarpalen. De bedrijfshalvloer is uitgevoerd middels in het werk gestort beton en is gefundeerd op circa 1600 stuks highspeedpalen waardoor de vloer zeer slank uitgevoerd kan worden. Per dag kunnen er circa 300 stuks highspeedpalen ingebracht worden.

De hal heeft een interne -en externe verbindingsbrug van respectievelijk circa 90m en 54m. De interne loopbrug is middels uitgewaaierde trekstangen opgehangen aan de dakconstructie en is door de verschillende hoeken van de trekstangen ook horizontaal stabiel.