Multi Traffic Point


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Familiebedrijf Marees

Architect:

Knevel Architecten

Brandtechnisch adviseur:

Huygen

Installatie adviseur:

Huygen

Adviseur Infra:

Civil Support

Bouwmanagement:

Ontwikkeladviseur

Bouwfysica:

Huygen

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2019

Omvang:

17000 m2 BVO

Locatie:

Hoorn

Het ontwerp van een Multi Traffic Point (MTP) te Hoorn is gemaakt door Knevel Architecten. Dit project ligt aan de nieuwe Westfrisiaweg N23; de nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Zwolle. Het MTP bestaat uit een tankstation, een autowasstraat en diverse horecagelegenheden.

Pieters Bouwtechniek is geselecteerd als hoofdconstructeur, van ontwerp tot en met uitvoering.

Bij het station komt ook een autowasgelegenheid. Het dak van de washal wordt voorzien van zonnepanelen, die de hal zo energieneutraal mogelijk gaan maken.

De opdrachtgever streeft eenheid in architectuur na en regie op totaalkwaliteit van de gebiedsontwikkeling. De doorlopende luifel vormt de verbinding tussen de gebouwen. Het project heeft een hoge duurzaamheidsambitie. Zo zal het dakoppervlak gebruikt worden voor het opwekken van duurzame energie en de opvang van regenwater, dat onder andere gebruikt kan worden in de wasstraat. Het terrein zal een groene inrichting krijgen, dat uitnodigt tot aangenaam verblijf.

De structuur van de gebouwen bestaat uit een stalen dakconstructie die gedragen wordt door stalen kolommen die buiten de gevel staan in een vast ritme. De stabiliteitskruizen zijn tevens aan de buitenzijde van de gebouwen zichtbaar gemaakt. Hierdoor wordt de draagstructuur onderdeel van de uitstraling van dit complex.

De start van de bouw is gepland in het voorjaar van 2019.

Ontwikkeladviseur maakte een video over het project.