Lloyd Yard


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Kondor Wessels Vastgoed

Architect:

Paul de Ruiter Architects ,WE Architecten | Landschapsarchitect: ZUS (Zones Urbaines Sensibles)

Hoofdaannemer:

Kroon & De Koning

Brandtechnisch adviseur:

Contensus

Installatie adviseur:

HVTC

Bouwfysica:

Contensus

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2019 - 2024

Omvang:

18000 m2 BVO

Locatie:

Rotterdam

Beeldmateriaal:

Kondor Wessels

Blok D op de Lloydpier in Rotterdam wordt gezien als een van de belangrijkste transformatiegebieden in de stad. Onder de naam Lloyd Yard worden er 136 woningen ontwikkeld en 10 PO kavels uitgegeven en ruimte bieden voor eigen invulling. De woningen zijn ontworpen met een avontuurlijke binnenwerf en een horecagelegenheid. 

In totaal komen er negen woningtypen in het (hoge) koopsegment, midden- en dure huursegment die verspreid worden over negen lagen. Lloyd Yard wordt circa 40 meter hoog, verspreid over 18.000 m². De appartementen variëren van circa 60 m² tot circa 170 m²  en ieder appartement heeft een grote vrije hoogte en een ruime buitenruimte. Toekomstige bewoners kunnen fietsen gemakkelijk kwijt in drie inpandige fietsenstallingen en (deel)auto’s in de verdiepte parkeergarage.

Blok D vormt het sluitstuk van de Lloydpier en bevindt zich naast het succesvolle transformatiegebied Müllerplein, het woon- en werkgebied Delfshaven en het historische Scheepvaartkwartier, Het Park en de Euromast.

Het project is bijzonder duurzaam en energieneutraal. (Bron: Kondor Wessels)

Constructie
De constructie van het gebouw bestaat uit betonwanden met deels betonvloeren en deels houten vloeren.

Constructief uitdagend is de opvang van de verdiepingen boven het Maasvenster. Hier bevinden zich drie woonlagen met een daktuin. De constructie hiervoor bestaat uit 4 verdiepingshoge stalen vakwerkspanten die hangen in 2 hoofdvakwerken van 3 verdiepingen hoog. De overspanning van het grootste vakwerk bedraagt ruim 25 m.