Kantoorgebouw Kronenburg


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Maarssen groep/ Zadelhoff

Architect:

de Architecten Cie.

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2018 - 2021

Omvang:

18000 m2 BVO

Locatie:

Amstelveen

Beeldmateriaal:

de Architecten Cie.

Kantoorgebouw Kronenburg is een compact en efficiënt multi-tennant kantoorgebouw met een semi-openbare sfeer. Het wordt een toekomstbestendig en aansprekend kantoorgebouw van circa 20.000 m2 BVO met gemeenschappelijke voorzieningen in de plint. Pieters is constructeur voor dit project.  Met een licht en landschappelijk interieur loopt het publieke domein dwars door het gebouw heen. Het project wordt ontwikkeld door Maarsen Groep Vastgoed Investeringen en Zadelhoff. Het ontwerp is gemaakt door de Architekten Cie.

Toekomstbestendig kantoorgebouw
Tegenwoordig vragen organisaties om nieuwe typologieën kantoren, waarbij de scheiding tussen kantoorruimte, werkplekken en het publieke domein begint te vervagen. De multi-tenant kantoren van de toekomst zullen meer-en-meer onderdeel worden van de publieke ruimte. Deze gebouwen hebben grote vloervelden en gemeenschappelijke voorzieningen, die steeds vaker ook voor de directe omgeving worden opengesteld. Ze worden daarmee steeds specifieker ontworpen om tegelijkertijd door grote en kleinere bedrijven gebruikt te worden. Het gebouw wordt daarmee een organisch netwerk, waarbinnen bedrijven kennis kunnen delen, kunnen samenwerken en (door)groeien.

Locatie: Groen Zuid
Het nieuwe gebouw is ontworpen in het centrum van Campus Kronenburg in Amstelveen. Op slechts 10 minuten fietsen vanaf de Zuidas is dit de perfecte kantoorlocatie. Kronenburg onderscheidt zich door haar groene karakter, is goed ontsloten door Openbaar Vervoer en is ideaal gelegen tussen A9 en A10, met de Amstel en diverse sportvoorzieningen in de directe omgeving van het gebouw.

Voorzieningen en parkeren
Het landschappelijk interieur is het hart van het gebouw. Het is de ruimte met alle gemeenschappelijke voorzieningen en daarmee de ontmoetingsplek voor alle verschillende huurders en bezoekers. Ook de werkvloeren staan in nauw contact met de groene omgeving en elke vloer heeft toegang tot een gemeenschappelijke buitenruimte of dakterras. De royale vrije verdiepingshoogte en de grote transparantie van het gevel onderstrepen het open karakter van het gebouw.

Een koffiebar, restaurant, to-go supermarkt, juice-bar, fitness en vergadercentrum faciliteren de gebruikers van heel Kronenburg en zorgen voor een levendige sfeer in en rondom het gebouw. De half-verdiepte parkeergarage biedt ruimte aan 400 fietsen en 200 auto’s.

Klik hier om het persbericht te bekijken.

Logos.png