Oostzijderpark


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Timpaan / Ontwikkeladviseur

Architect:

Just Architects

Hoofdaannemer:

Heddes bouw

Brandtechnisch adviseur:

Cauberg Huygen

Installatie adviseur:

Huygen Installatie Advies

Bouwfysica:

Cauberg Huygen

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2018 - 2024

Locatie:

Zaandam

Beeldmateriaal:

Just Architects

Oostzijderpark is een nieuwbouwproject in Zaandam van in totaal ca. 530 woningen. Dit wordt een levendige wijk. Een wijk waar stedelijkheid, ruimte, comfort én bereikbaarheid samenkomen. Het is 5 minuten fietsen van het centrum van Zaandam. 20 minuten treinen naar Amsterdam. De rijkdom van wonen in de stad, maar het heerlijke landschap van Noord-Holland en de Zaan in je achtertuin.

Oostzijderpark is goed bereikbaar met het station en de uitvalswegen om de hoek, maar de wijk heeft ook een heerlijke connectie met het water en de natuur. Met woningen voor starters, jonge gezinnen, ouderen en alles wat er tussen zit.

Het project Oostzijderpark in Zaandam is een gebiedsontwikkeling met appartementen, eengezinswoningen en commerciële ruimte. De eyecatcher in het gebied vormt de 21 verdiepingen hoge woontoren, deze zal straks een nieuw herkenningspunt worden binnen de stad. De woontoren is gelegen in Blok A, één van de vijf blokken waarin plan Oostzijderpark is opgedeeld. Het omvat de realisatie van 171 appartementen en horecaruimte, inclusief een parkeergarage. Het ontwerp voor dit project is van de hand van Just Architects, zij heeft gekozen voor pandsgewijze architectuur en groene openbare ruimte, om de wijk een eigen karakter te geven. Heddes bouw heeft opdracht gekregen om blok A te realiseren. 15 december 2020 is de bouw officieel van start gegaan.

Constructie
De woontoren van ca. 65 meter hoog staat op een 2 laagse parkeergarage. Het casco van de toren en woonblokken bestaan uit dragende betonwanden en betonvloeren.

De fundering van de woontoren bestaat uit een funderingsplaat van 1,8 meter dik op een raster van palen. Voor de palen is gekozen voor een in de grond gevormd, geheid, grondverdringend paalsysteem. De palen gaan tot de 2e zandlaag op 24 meter -NAP.

De kopgevel van de toren, die buiten de plint steekt, draagt op drie V-vormige kolommen.

Binnen de woonblokken van Blok A, bevind zich een binnentuin. De vloer hiervan wordt uitgevoerd als breedplaatvloer op verzwaarde balken. Rondom de hoogbouw is een dilatatie voorzien om zettingsverschillen op te vangen en horizontale krimp en uitzetting mogelijk te maken.