Heiligharn


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Woonstichting Den Helder

Architect:

Kokon Architectuur & Stedenbouw

Hoofdaannemer:

Aannemingsbedrijf Dozy

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2013 - 2015

Locatie:

Den Helder

Beeldmateriaal:

Gerda van Ekris

Woonstichting Den Helder en Aannemingsbedrijf Dozy renoveren het appartementengebouw aan het Heiligharn in Den Helder naar een ontwerp van Kokon Architectuur & Stedenbouw. De appartementen krijgen onder andere grotere balkons en nieuwe sierkaders bij de galerijen. Daarnaast worden de entree en de kopgevels vernieuwd en worden spiltrappen en dakopbouwen toegevoegd. Op de plek van de onderdoorgang worden twee woningen verwijderd om een overkapte loopbrug mogelijk te maken.

Pieters Bouwtechniek Delft heeft de betonnen kaders ontworpen met lichte tot 6cm dunne Hi-Con balkons en balustrades van ultra hogesterktebeton. Ook zijn spiltrappen ontworpen met zeer slanke gekromde balustrades.

Bij de renovatie worden de vloer van de woning en het balkon op gelijke hoogte gebracht zodat afstapjes tot het verleden behoren. Gezien de leeftijd van de bewoners (50+) is dit een grote verbetering.

In opdracht van de Woningstichting is onderstaand filmpje gemaakt van de werkzaamheden voor de onderdoorgang. In het filmpje is te zien hoe de wanden van 4 ton zijn geplaatst.