Plaza West


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Architect:

EVE Architecten

Hoofdaannemer:

M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen

Installatie adviseur:

Hiensch Engineering

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2016 - 2020

Omvang:

19639 m2 BVO

Locatie:

Haarlem

Beeldmateriaal:

EVE Architecten

Plaza West in Haarlem is de herontwikkeling van het voormalige EKP terrein van PTT Post. Het terrein kent een rijke geschiedenis. In 1985 heeft de toenmalige PTT Post het ExpeditieKnoopPunt op het terrein neergezet. Nadat de PTT haar werkzaamheden op deze locatie heeft gestaakt heeft de gemeente Haarlem haar intrek in het gebouw genomen.  

Door de herontwikkeling van het gebied komen er diverse winkels, bedrijven en woningen en zodoende wordt het terrein weer op de kaart gezet! Tevens is er een nieuwe naam voor het project gekozen: ‘Plaza West’. Plaza West Haarlem is ook de naam van de ontwikkelaar van het plan. Plaza West staat voor winkelen, bedrijvigheid en wonen op een spraakmakende herontwikkelingslocatie in Haarlem West!

De realisatie is in handen van bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen. Syntrus Achmea is de belegger en afnemer van het project. Het architectenbureau dat bij het project betrokken is,  is EVE Architecten uit Nijverdal. 

Bij de ontwikkeling van de nieuwbouw van Plaza West in Haarlem heeft Pieters Bouwtechniek vanaf 2016 t/m heden meegewerkt in het bouwteam met onder andere voorgenoemde bouwteampartners. 

Het project omvat de nieuwbouw van 542 appartementen verdeeld over 6 blokken van 5 bouwlagen. Onder alle blokken + een deel buiten de blokken is een ondergrondse parkeergarage met parkeerdek en dektuinen voorzien.

Het traject betreft DO t/m Uitvoeringsgereed ontwerp. Tijdens de ontwerpfase heeft Pieters Bouwtechniek voortdurend constructieve varianten en oplossingen onderzocht, zonder daarbij de bouwkundige, financiële en installatietechnische randvoorwaarden uit het oog te verliezen. Middels BIM werken alle partijen samen aan een compleet 3D-model. In de uitvoeringsfase zal Pieters Bouwtechniek naast hoofdconstructeur ook als coördinerend constructeur optreden. Pieters draagt er zorg voor dat de uitwerkingen van de verschillende leveranciers van constructieonderdelen op elkaar worden afgestemd.

De (deel)oplevering van fase 1 wordt verwacht in 2020, daarna wordt fase 2 opgeleverd.