Stichting Stunt


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Stichting Stunt

Architect:

 Luz Architecten

Hoofdaannemer:

Van der Ende

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2019 - 2020

Locatie:

Delft

Sinds de zomer van 2020 is Stichting Stunt gevestigd in een groots, zelf ontwikkeld belevingscentrum aan de Vulcanusweg in Delft: de Upcycle Campus. Voorheen werd het pand gebruikt als loods en als kantoorruimte door een aannemer, voor Stichting Stunt is het pand herontwikkeld naar een werkruimte. In Schieoevers Noord, een belangrijk ontwikkelgebied nabij de sociaal zwakkere wijken in Delft, geeft de komst van de Upcycle Campus een enorme impuls aan de drieslag die de gemeente hier wil stimuleren: wonen, werken en ontmoeten.

Stunt is een sociale onderneming. In de leerwerkbedrijven maken ze unieke producten van restmaterialen voor (zakelijke) opdrachtgevers. Ruim honderd deelnemers zijn actief in één van de acht leerwerkbedrijven van Stunt, waaronder een lunchroom, naaiatelier, houtwerkplaats en fietswerkplaats. Recycling en upcycling zijn de sleutelwoorden in de werkmethode; door zoveel mogelijk met gebruikte en afgedankte materialen te werken, draagt Stunt bij aan een duurzame en circulaire stad.

De mensen doen bij Stichting Stunt vrijwilligerswerk, of ze krijgen een leerwerktraject richting betaald werk aangeboden, in samenwerking met de gemeente Delft. Ze doen in ieder geval werk dat bij hen past.