KC Touwlaan


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Architect:

SVP architecten

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2021

Locatie:

IJsselstein

Beeldmateriaal:

Burgland Bouw B.V.

Kindcentrum Touwlaan is ontworpen door SVP Architectuur en Stedenbouw en zal onderdak bieden aan 3 basisscholen, een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Het totale bruto vloeroppervlakte bedraagt ca. 2.025 m².

De nieuwbouw is zowel functioneel als technisch flexibel opgezet en is gemakkelijk aan te passen aan een veranderend aantal leerlingen. Het ontwerp is afgestemd op de omgeving, waaronder de oude binnenstad. Daarnaast is de ambitie om te voldoen aan Frisse Scholen klasse B geïntegreerd in het ontwerp en is een duurzaam en energiezuinige installatie voorzien middels warmtepompen.

We starten naar verwachting in oktober 2020 met de nieuwbouw en hopen in oktober 2021 dit project op te leveren.

Pieters Bouwtechniek heeft het constructief ontwerp gemaakt.

Het gebouw wordt opgebouwd uit een staalconstructie met kanaalplaatvloeren. Er zijn geïntegreerde stalen liggers toegepast, die beperkt onder de vloer uitsteken. Hierdoor is maximale flexibiliteit gecreëerd voor de installaties in het plafond voor de nieuwbouw, maar ook voor de aanpasbaarheid hiervan in de toekomst. De stalen kolommen zijn voor een groot deel in de wanden en metselwerk gevel weg gewerkt. Door kolommen toe te passen in plaats van dragende wanden is ook maximale flexibiliteit gecreëerd in de plattegrond van ontwerp en voor de aanpasbaarheid in de toekomst.

Het gebouw wordt op grond-verdringende boorpalen gefundeerd.