Brede School Het Open Venster


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Stadsontwikkeling Rotterdam

Architect:

SPEE Architecten

Installatie adviseur:

Grontmij

Bouwmanagement:

Ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2010 - 2016

Omvang:

3400 m2 BVO

Locatie:

Rotterdam

Beeldmateriaal:

SPEE Architecten

In Rotterdam Lombardijen zal een nieuw onderkomen voor de brede basisschool het Open Venster gebouwd worden. Het programma bestaat uit lokalen en faciliteiten voor de brede basisschool, peuterspeelzaal en een gymzaal.

De gymzaal wordt verdiept aangelegd waarbij de vloer van de gymzaal circa 4 meter onder maaiveld ligt. Rondom en boven op de gymzaal worden de lokalen, onderwijsvoorzieningen en peuterspeelzaal geplaatst.

Aan de voorkant van het gebouw worden drie lagen lokalen boven op de begane grond geplaatst. Elke verdieping kraagt 1,5 meter naar de voorzijde uit. Aan de achterkant van het gebouw komt op de 1e verdieping een speelplaats op circa 4,5 meter boven maaiveld. Om de 3 lagen bebouwing boven op de gymzaal mogelijk te maken, is gekozen voor een Holconvloer (met een overspanning van 24,5m). De constructie van de onderwijsvoorzieningen wordt verder in zijn geheel uitgevoerd in hout: Lenotec wanden en Lignatur vloeren. De Lenotec wanden zullen overal volledig in het zicht blijven. Het hout van deze wanden in combinatie met de lichte vertrekken leiden tot een prettige sfeer.