Zwembad de Banakker


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Pellikaan Bouwbedrijf

Architect:

Hooper Architects

Installatie adviseur:

Hellebrekers

Bouwfysica:

EGM adviseurs

Hoofdaannemer:

Pellikaan Bouwbedrijf BV

BIM coordinatie:

Pellikaan Bouwbedrijf

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2016 - 2017

Omvang:

3500 m2 BVO

Locatie:

Etten-Leur

Beeldmateriaal:

Pellikaan Bouwbedrijf BV

In Etten-Leur is een nieuw zwembad gerealiseerd met aparte baden voor wedstrijd- en baantjes zwemmen, instructie en peuters. Fun-elementen zijn een 45 meter lange glijbaan en een duikplank. Buiten is letterlijk bij binnen betrokken: de transparante buitenwand tussen het binnenbad en de ligweide met waterspeeltuin kan met mooi weer helemaal open.

De exploitant heeft geen omkijken naar de techniek, hij hoeft niet eens in de installatieruimte te komen: zowel de dagelijkse taken als het langdurig onderhoud worden volledig verzorgd. Wanneer het bad open gaat, blijft Pellikaan namelijk nog 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud, de kwaliteit van het zwembadwater en het energieverbruik. (DBME) Daarvoor werken we samen Hellebrekers Technieken.

Geavanceerde techniek zorgt voor een efficiëntere waarborging van de luchtkwaliteit en energiestromen. De waterkwaliteit wordt hoog gehouden door, naast het traditionele zandfilter, een trommelfilter te gebruiken. Dat gebruikt niet alleen veel minder energie, maar zorgt er ook voor dat het water vaker hergebruikt kan worden: minder waterverbruik én minder warmteverlies. De combinatie van deze technieken met zonnepanelen, warmteterugwinning, warmtepompen en een kwalitatief hoogwaardig gebouw leveren een EPC op van 0.

Pieters Bouwtechniek is vanaf de tenderfase t/m de uitvoeringsfase als hoofdconstructeur bij het project betrokken de constructeur van dit transparante zwembad. 

De Gemeente Etten-Leur liet onderstaand filmpje ontwikkelen, wat een impressie van het complex laat zien.

In onderstaand filmpje is de voortgang van de bouw van het zwembad te zien.