Pieters projecten dingen mee naar SCIA User Contest

5 september 2019

Om de twee jaar organiseren SCIA en Allplan een internationale wedstrijd tussen gebruikers van hun software, de SCIA User Contest. De afgelopen jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een belangrijk evenement voor ingenieurs en de constructie-industrie. 

Drie Pieters projecten dingen mee naar deze prijs.

De Drie Koningen, Amsterdam
De Drie Koningen is een plan voor drie silo’s op Zeeburgereiland met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, bioscoop, brouwcafé, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen.

De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren. De verschillende functies zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door architectenbureau Elephant en ontwikkelcombinatie Vink Bouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. 

De naam van het project' de Drie Koningen' staat symbool voor de eenheid en de verscheidenheid die de silo’s samen belichamen. Elke silo is apart geprogrammeerd waardoor er optimale aansluiting is bij de behoefte van de buurt als op stadsniveau. Het dak van de voormalige silo's biedt een panoramisch uitzicht over de stad en is publiek toegankelijk.

Kavel 1N2, Amsterdam
In het Stationsgebied van het nieuwe Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN) verrijst een nieuwe gemengde hoogstedelijke wijk rond het OV knooppunt Station Noord. Dit is het beginpunt van de Noord/Zuidlijn. 

De locatie 1N2 bestaat uit koop-, huur- en studentenwoningen, hotel en parkeergarage. Op de locatie 1N2 wordt, in samenwerking met Klunder architecten, het volgende ontwikkeld: 184 huurappartementen, 177 studentenwoningen en 150 m² commerciële ruimte. Ook komt er een hotel met 304 kamers en een garage met circa 141 parkeerplaatsen.

De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Er komen twee torens; één van dertien etages en één van 23 etages. De woontoren heeft een hoogte van c.a. 70 meter. De studentenhuisvesting is c.a. 45m hoog en kraagt 6m uit over het bestaande busstation. 

Kantoor Krinkels, Breda
Krinkels werkt graag aan een mooie, veilige, schone en groene leefomgeving. Dit voeren zij nu ook door in het nieuwe hoofdkantoor in Breda. Wanneer het gebouw af is zal het in dienst treden als het nieuwe hoofdkantoor van Krinkels, een totaalaannemer op het gebied van Groen, Infra, Water en Sport. Hun bekendste werk is de realisatie van het MH17 monument nabij Schiphol.

De buitenruimte wordt groen opgezet met zitplaatsen voor besprekingen en lunches in de buitenlucht. Ook de binnenruimte wordt groen ingericht voor een stressvrije omgeving waarin welzijn van de mens centraal staat. Het gebouw wordt voorzien van 80 werkplekken en zal onder andere het hoofdkantoor voor Krinkels en Mostert De Winter vormen.

Help ons winnen en stem
Tot 9 september kan er gestemd worden op deze projecten. Breng hier uw stem uit voor De Drie Koningen, hier uw stem voor Kavel 1N2, en hier voor Kantoor Krinkels. 

 

De Drie Koningen | Beeldmateriaal: TANK Architecten
Kavel 1N2 | Beeldmateriaal: Klunder Architecten
Kantoor Krinkels


Terug naar het nieuwsoverzicht