Antoni


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Ontwikkelcombinatie Smit’s Bouwbedrijf BV en Vink Bouw

Architect:

Studioninedots

Brandtechnisch adviseur:

Blonk Advies B.V.

Bouwkundig adviseur:

Atelier Bouwkunde

Installatie adviseur:

Hiensch Engineering

Bouwfysica:

Blonk Advies B.V.

Hoofdaannemer:

Bouwcombinatie Smit’s Bouwbedrijf en Vink Bouw

Coördinerend adviseur:

Pieters Bouwtechniek

BIM coordinatie:

Ontwikkelcombinatie Smit’s Bouwbedrijf BV en Vink Bouw

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2017 - 2020

Omvang:

12500 m2 BVO

Locatie:

Delft

Beeldmateriaal:

Zwartlicht

Op een centrale plek in Nieuw Delft, wordt ruimte gemaakt voor ontmoeting, kennisuitwisseling en innovatie. De kracht van het robuuste complex ‘Antoni’ schuilt in de fysieke verbinding van de dynamische omgeving met een hoogstedelijk, gemengd programma van expositie- en vergaderruimtes, hotel met restaurant, werkruimtes, winkels en diverse woningen. Het project aan het Stationsplein in Delft is middels een tender gewonnen door Smit’s Bouwbedrijf BV | Vink Bouw Nieuwkoop BV met een ontwerp van Studioninedots. Pieters Bouwtechniek is de hoofdconstructeur van dit veelzijdige project.

Multifunctioneel gebouw
In de glazen plint is ruimte voor o.a. een expositieruimte, werk- en vergaderruimtes, hotelreceptie, restaurant en shops. Op de bovengelegen verdiepingen zijn hotelkamers, studio´s en lofts gepositioneerd, welke iedere op hun eigen wijze verbonden zijn met de omgeving, door een (dak)terras en de vele raampartijen. Onder het gebouw komt een openbare fietsenstalling met ruimte voor 2.400 fietsen.

Nieuw Delft
Na het verdwijnen van het spoorviaduct ontwaakt in Delft een nieuw stadsdeel, een moderne uitbreiding van het historisch centrum: Nieuw Delft. Het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) vroeg voor het levendige Stationsplein dan ook om een prominent kopgebouw, mét aansluiting op de omgeving. De dynamiek die de locatie kenmerkt, gaf voor de ontwikkelcombinatie ruimschoots aanleiding om het publieke en collectieve karakter van het complex tot speerpunt te maken. In het glazen atrium van het gebouw, dat ‘Living Lobby’ is gedoopt, worden met expositieruimtes, werkplekken en horeca verbindingen gelegd tussen mens en techniek, innovatie en ondernemerschap. De Living Lobby fungeert 24/7 als hart van de buurt en als knooppunt in het gebouw; van hieruit zijn alle functies zichtbaar én bereikbaar. Op de verdiepingen wordt gewoond, al dan niet tijdelijk, in een hotel, in studio’s en in loftwoningen. De duurzaamheid van dit gebouw is ’state of the art’ qua materiaalgebruik, energievoorziening en flexibiliteit naar de toekomst en sluit naadloos aan bij de nieuwe duurzame initiatieven die in het gebouw plaatsvinden.

Pieters treedt voor dit project op als hoofdconstructeur. Het gehele ontwerp- en bouwproces zal op constructief vlak door Pieters begeleid worden. Dit gaat van de beschouwing van de algehele stabiliteit tot het advies in de hsb gevel elementen.

Vanwege de aanwezigheid van een monumentaal stationsgebouw en een ondergrondse spoortunnel is het belangrijk om exact te achterhalen wat de invloed is van de bouwwerkzaamheden op deze bouwwerken. Pieters treedt op dit vlak op als coördinator tussen de grond mechanische adviseurs en de opdrachtgever.