Cabaret Sauvage, theater Parijs


Betrokken partijen

Opdrachtgever:

Magic Mirrors

Architect:

Natrufied Architecture

Hoofdaannemer:

Woodteq, Veerman de Rijp

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2018 - 2019

Locatie:

Parc de la Villette, Parijs

Beeldmateriaal:

Natrufied Architecture

Natrufied Architecture ontwierp een gebouw voor Magic Mirrors. Het theatergebouw, gebaseerd op de essentiële ingrediënten van een spiegeltent, heeft een diameter van 35 meter met 3 asymmetrische cirkels. De architect heeft voor de klant Magic Mirrors een bijna volledig biobased gebouw ontworpen met een gelamineerde houtstructuur, grenen houten dak- en wandpanelen, larikshouten gevelbekleding en zonnepanelen geïntegreerd op het dak. 

Het complete gebouw is demontabel, zodat de “tent” van de ene plaats naar de andere kan reizen, elk onderdeel past in een container. Dankzij deze flexibiliteit kan de tent in de toekomst naar een nieuwe locatie worden verplaatst en is er een minimale verspilling van middelen.

Het bijzondere en mooie gebouw staat in het Parc de la Villette, dit is een modern park gelegen in het noorden van Parijs, in het 19e arrondissement. Het uitgestrekte park dat dateert van het midden van de jaren 80 biedt een heleboel attracties.

De constructie bestaat uit 3 ringen met kolommen. Per ring zijn de kolommen verbonden door een ringbalk. Tussen de ringbalken overspannen de hoofdliggers van de dakvlakken. Tussen de hoofdliggers overspannen de dakpanelen. Deze zijn opgebouwd uit een CLT plaat met een balklaag. Op een aantal plaatsen ontbreken kolommen onder de ringbalken vanwege het podium of de entree. In de dimensionering van de constructies is hier rekening mee gehouden.