Cultureel Educatief Centrum


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Gemeente Langedijk

Architect:

Burger Grunstra architecten adviseurs

Bouwmanagement:

Temid Consultants & Engineers Heerhugowaard

Bouwfysica:

Peutz Zoetermeer

Hoofdaannemer:

VBK Schagen

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2004 - 2007

Omvang:

9600 m2 BVO

Locatie:

Langedijk

Het multifunctionele gebouw herbergt de Jan Arentsz-school, een bibliotheek, de muziekschool, een creativiteitscentrum Atelier 6 en een spelotheek. De school heeft de intentie om te experimenteren met onderwijsvormen. Flexibele wandindelingen maken het mogelijk andere vormen van onderwijs te geven dan zoals gebruikelijk in de traditionele klaslokalen.

Het Cultureel Educatief Centrum (CEC) heeft als basis twee “eilanden”. Deze eilanden, bestaan uit drie bouwlage en zijn verbonden door een “noord-zuid-as”. Deze gang is transparant en voert vanuit de ingang naar het theater. Onderweg komt de bezoeker onder andere een leescafé tegen. De twee eilanden zijn zeventig à tachtig meter lang met een breedte van achttien meter.

Het theater is met zijn druppelvorm de blikvanger van het CEC. Met een capaciteit van 400 tot 450 stoelen en een podium van 150 vierkante meter. De 'druppel' is in het water gebouwd. Het theater is voorzien van een balkon, dat apart gebruikt kan worden.