Danone Nutricia ELN


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Danone Early Life Nutrition

Architect:

Architektenburo Klamer

Hoofdaannemer:

Friso Bouwgroep + Hurks bouw

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2015 - 2018

Omvang:

49000 m2 BVO

Locatie:

Haps

Beeldmateriaal:

John Verbruggen, MLR Photography

Danone Nutricia Early Life Nutrition, het Franse moederbedrijf van Nutricia, heeft op het bedrijventerrein Laarakker in Haps (gemeente Cuijk) een nieuw onderkomen voor de productie van babyvoeding gekregen.

Op 9 juni 2016 gaf Danone Nutricia het startsein voor de nieuwbouw van ruim 45.000 m2 BVO. Het project, een investering van 240 miljoen euro is Danone’s grootste investering in zijn Europese productiecapaciteit. De fabriek bestaat uit een kantoorgedeelte, diverse productieruimtes, bedrijfshallen en een logistiek distributiecentrum.

De nieuwe fabriek produceert voor meer dan tachtig landen standaard babyvoeding en gespecialiseerde voeding voor baby’s en jonge kinderen. Het gehele project is in 2018 opgeleverd.

Pieters Bouwkunde was verantwoordelijk voor het uitvoeren van het BIM management. Het gaat hierbij niet alleen om het gebouw zelf en de gebouwgebonden installaties, maar ook over de integratie van de procesinstallaties. En juist deze installaties vormen het hart van de nieuwe fabriek.

Pieters Bouwtechniek was hoofdconstructeur.

Pieters Bouwechniek medewerker Matthijs Dracht schreef een artikel voor de Cement over onder meer dit project: Het belang van robuustheid | De jonge constructeur.