De Republiek


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

SBB

Architect:

Building Design Architectuur

Hoofdaannemer:

SBB

Adviseur geotechniek:

Tjaden Grondmechanica

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2022 - 2024

Omvang:

11000 m2 BVO

Locatie:

Amsterdam

Pieters is constructeur van het project De Republiek in Amsterdam. Het project betreft een nieuwbouw appartementencomplex in het hoge segment aan de Pieter Calandlaan 5-7 te Amsterdam.

Het woongebouw bestaat uit 10 bouwlagen met 83 luxe appartementen, ontwikkeld voor de vrije sector huur vanuit het prachtige ontwerp van Building Design Architectuur. Het project is voorzien van een parkeerkelder met autolift. Op de begane grond bevinden zich enkele commerciële ruimten, fietsenstallingen en entrees.

Op steenworp afstand van station Lelylaan zal op deze plek de komende 2 jaar een hoogwaardig appartementencomplex verrijzen. Het gebouw zal bestaan uit luxe vrije sector appartementen variërend in grootte tussen de 83m2 en 125m2 met een commerciële plint van 130m2 en 336 inpandige fietsstallingplaatsen op begane grond. De 33 parkeerplaatsen in de kelder zijn bereikbaar via een autolift.

Door de hoogbouw in dwarsverband te plaatsen ten opzichte van de omringende laagbouw wordt bijgedragen aan het cultuurhistorische karakter van het gebied, maar ook aan de compositiewens. Het object levert een kwaliteitsimpuls aan het gebied door versterking van het voorzieningenlint, de draagkracht en het toezicht. De begane grond fungeert als commerciële plint.