Kantoor Krinkels


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Krinkels Onroerend Goed B.V.

Architect:

Paul de Ruiter Architects

Bouwmanagement:

Kraak Bouwtechnisch Managementburo

Bouwfysica:

DWA - Bodegraven

Hoofdaannemer:

PIF (bouwcombinatie Winters, Tes en van Delft)

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2016 - 2019

Omvang:

1709 m2 BVO

Locatie:

Breda

Beeldmateriaal:

René de Wit

Kantoor Krinkels is het nieuwe hoofdkantoor van Krinkels, een totaalaannemer op het gebied van Groen, Infra, Water en Sport. Hun bekendste werk is de realisatie van het MH17 monument nabij Schiphol.

Krinkels werkt graag aan een mooie, veilige, schone en groene leefomgeving. Dit voeren zij nu ook door in het nieuwe hoofdkantoor in Breda. Het schitterende ontwerp is van Paul de Ruiter Architects.

De buitenruimte is groen opgezet met zitplaatsen voor besprekingen en lunches in de buitenlucht. Ook de binnenruimte wordt groen ingericht voor een stressvrije omgeving waarin welzijn van de mens centraal staat. Het gebouw is voorzien van 80 werkplekken en vormt onder andere het hoofdkantoor voor Krinkels en Mostert De Winter.

Een “O”-vormige verdiepingsvloer, die rondom ruim 5,5 meter uitkraagt over 12 betonkolommen, vormt zowel de spreekwoordelijke als de letterlijke kroon op dit project. Bij het ontwerp van deze ronde vloer werd al snel duidelijk dat orthogonaal wapenen geen optie was. Vandaar dat deze vloer volledig radiaal en tangentieel is gewapend, waarbij elke gebogen staaf weer een andere kromtestraal heeft en de staven haaks daarop uitwaaieren naar buiten toe. Na het storten van deze vloer is dit trucje nog een keer uitgevoerd voor de bovengelegen dakvloer; het geometrische spiegelbeeld van deze vloer waarbij de versterkte ringbalk juist boven de vloer uitsteekt in plaats van eronder.

Het project was genomineerd was voor de SCIA user contest 2020 in de categorie Buildings smaller than 6000 m².

Bekijk hieronder een video over de laatste fase van de bouw.