KPMG Langerhuize


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Meijon Vastgoed

Architect:

Architectenbureau Marcel van der Schalk

Hoofdaannemer:

Bouwbedrijf Wessels Zeist

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2002 - 2010

Omvang:

76100 m2 BVO

Locatie:

Amstelveen

Het nieuwe corporate headquarters van KPMG huisvest in het nieuwe kantoorgebouw in Amstelveen, langs de snelweg A9. Het gebouw valt op door de unieke plattegrond met gevels met verschillende kromtestralen en een silhouet dat verlevendigd wordt door karakteristieke vinnen op de kopgevels. En boven het dak uitstekende, met een asymmetrische punt afgewerkte stabiliteitskernen.

Binnenin bevinden zich twee grote vides met een hoogte van respectievelijk zeven en tien verdiepingen, afgedekt met glazen kappen. Deze vides meanderen door het gebouw omhoog. Opvallend zijn ook de, over meerdere bouwlagen uit het gebouw stekende,  vergaderzalen met een dynamisch uitzicht op de A9 en de skyline van Amsterdam.

De stramienen van de parkeerkelder en de daarop rustende kantoorgebouwen komen niet overeen. Om dit op te lossen is als overdrachtsconstructie een in-het-werk gestorte betonnen plaatvloer toegepast met een dikte van 80 centimeter. Hierdoor is een grote mate van architectonische vrijheid verkregen.