Krimpenerwaard College


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Architect:

DP6

Hoofdaannemer:

Moeskops

Installatie adviseur:

IV-BOuw

Bouwmanagement:

Hevo

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2011 - 2015

Omvang:

10500 m2 BVO

Locatie:

Krimpen aan de IJsel

Beeldmateriaal:

o.a. Michel Kievits

Het Krimpenerwaard College is een school voor voortgezet onderwijs (1.050 leerlingen mavo/havo/vwo) in Krimpen aan den IJssel. Het bestaande schoolgebouw is gedateerd. Daarom heeft het schoolbestuur in overleg met de gemeente plannen ontwikkeld voor nieuwbouw in combinatie met een sportaccommodatie, bestaande uit een sporthal en een onderkomen voor korfbalvereniging CKV KOAG.

De nieuwbouw is een compact gebouw van drie bouwlagen naar een ontwerp van DP6, waarbij de sporthal en een verdiept aangelegde inpandige fietsenstalling in de hoofdmassa zijn geïntegreerd.

De hoofddraagconstructie bestaat uit in het werk gestorte betonnen kolommen en vloeren. Door het toepassen van vlakke vloeren in combinatie met een kolomstructuur is een vrij indeelbaar gebouw ontworpen. De gevel bestaat uit een prefab betonnen binnenspouwblad met daarop een metalen beplating met aluminium kozijnen (zonwerend HR++-glas en glaspanelen). De binnenwanden van de school bestaan hoofdzakelijk uit systeemwanden en in de klaslokalen aan de buitengevel zitten eilandplafonds zodat warmteaccumulatie in de vloeren mogelijk is. Het schoolbestuur heeft ruim geïnvesteerd in aanvullende duurzame en kwaliteitsverhogende maatregelen, waaronder bijvoorbeeld vloerverwarming, luchtventilatie (PvE klasse B Frisse Scholen), verhoogde warmteweerstand van gevel en dak, lichtregeling (aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling).