Quatrebras Park, Badhoevedorp


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

AM

Architect:

INBO

Hoofdaannemer:

BAM Wonen

Brandtechnisch adviseur:

Cauberg Huygen

Bouwkundig adviseur:

Pieters Bouwkunde

Installatie adviseur:

Huygen

Bouwfysica:

Cauberg Huygen

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2016 - 2021

Omvang:

4928 m2 BVO

Locatie:

Badhoevedorp

Beeldmateriaal:

i.o.v. AM, door 3DV

Quatrebras Park wordt een groene en ruim opgezette wijk, met lanen die passen bij Badhoevedorp. Woningen aan het park, dichtbij de kinderboerderij, sportverenigingen, scholen en het winkelcentrum. In totaal komen er in Quatrebras Park ongeveer 550 woningen. De bouw van het eerste deelplan is in volle gang.

Vanaf de Schipholweg ontsluit de nieuwe laan de nieuwe wijk. Aan weerszijden komen grote bomen en statige woningen. De laan vertakt naar de verschillende woonbuurten. Die variëren van statig wonen aan het park of aan een Brink, tot meer besloten wonen in rustige straatjes en hofjes. Richting het centrum, langs het groene Lint, is juist ruimte voor wat dichtere en wat hogere bebouwing.

Deelplan B
De bouw van de eerste fase van de woningen in Quatrebras is in november 2018 gestart. In het eerste deelplan zijn ongeveer 180 woningen gebouwd. Vanaf juni 2020 start de verkoop van de eerste 52 woningen in deelplan B. In deelplan B komen ongeveer 200 woningen, waaronder ook appartementen.

Pieters Bouwkunde draagt bij aan Deelplan B
Deelplan B voorziet in de nieuwbouw van een appartementengebouw met 5 bouwlagen zonder kelders. Het project omvat in totaal 26 appartementen tussen de 80 en 100 m² en 2 penthouse appartementen van ca 170 m².

Rol van Pieters Bouwkunde
Pieters Bouwkunde verzorgt de bouwkundige uitwerking van het project nieuwbouw 28 appartementen te Badhoevedorp. De werkzaamheden omvatten de uitwerking vanaf de fase VO+ tot en met de fase UO inclusief de omgevingsvergunningsstukken en het verzorgen van de KAO-tekeningen.